رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس گفت: در کنار حفظ آثار فرهنگی، حفظ و احیای آیین های بومی و محلی فراموش شده و تلاش برای ثبت آثار ملموس و ناملموس منطقه با تشکیل انجمن میراث فرهنگی مورد توجه قرار می گیرد.

 

 

 

فرماندار گنبدکاووس به عنوان رییس این انجمن، رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان به عنوان دبیر و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، شهرداری و شورای شهر، بخشداری ها و دهیاری ها به عنوان اعضای آن معرفی شدند.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی تشکل های مردم نهاد انجمن میراث فرهنگی گنبدکاووس گفت: انجمن میراث فرهنگی بر حسب ضرورت و تشخیص سازمان میراث فرهنگی در مراکز استان ها، شهرستان ها، شهرها، بخش ها و روستاها به نام محل و حوزه اثر تاریخی تشکیل می شود.

مریم آق آتابای افزود: جلب حمایت مادی و معنوی مردم و شریک کردن همه جانبه آنان در زمینه پژوهش، حفظ، احیا، معرفی و آموزش میراث فرهنگی از مهمترین اهداف تشکیل انجمن میراث فرهنگی است.

وی آشنایی با قوانین و مقررات ناظر به پژوهش، حفظ و احیا و معرفی آثار به مردم، ارائه مشاوره فرهنگی و اجتماعی به منظور اجرای مطلوب برنامه های پژوهشی، شناسایی وجوه ناشناخته میراث فرهنگی مناطق، تشویق و ترغیب مردم به رعایت احترام به میراث فرهنگی و حفظ و صیانت از آن، پیدا کردن راه های عملی برای جلوگیری از حفاری های غیرقانونی و تخریب آثار تاریخی و همکاری با هیات های تخصصی اعزامی از سازمان میراث فرهنگی را از شاخص ترین وظایف این انجمن برشمرد.

وی ادامه داد: با توجه به پیشینه روستاهای شرق استان گلستان در حوزه میراث فرهنگی و وجود آثار تاریخی بسیار، میراث فرهنگی برای استفاده از ظرفیت های مردمی قرار است در محل بخشداری یا مرکز دهستان‌های شهرستان گنبدکاووس، جلسه مشابه امروز را با حضور اعضا تشکیل دهد.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس گفت: در کنار حفظ آثار فرهنگی، حفظ و احیای آیین های بومی و محلی فراموش شده و تلاش برای ثبت آثار ملموس و ناملموس منطقه با تشکیل انجمن میراث فرهنگی مورد توجه قرار می گیرد.

 مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد قابوس نیز در این نشست با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی متعلق به مردم است، بیان کرد: مردم باید برای حفظ میراث فرهنگی به منظور انتقال به نسل آینده همکاری کنند.

عبدالمجید نورتقانی افزود: تشکیل انجمن میراث فرهنگی بهانه ای برای افزایش مشارکت مردم برای حفط هویت خود و افزایش مطالبه گری آنان برای نگهداری دست از آثار تاریخی و انتقال آن به آیندگان است.

وی اظهار داشت: آثار تاریخی و باستانی زیادی در کنار آیین ها و رسوم در حوزه میراث فرهنگی در روستاها و بخش های مختلف شرق استان گلستان وجود دارد که نیازمند همکاری مردم برای حفظ آنها هستیم.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این نشست گفت: تشکیل انجمن میراث فرهنگی فرصتی بسیار خوب برای استفاده از ظرفیت دهیاری ها و شوراهای روستایی در کنار مردم برای حفظ و نگهداری از میراث با ارزش تاریخی است.

عبدالقدیر کریمی افزود: به طور قطع با ساختار تعریف شده در تشکیل انجمن میراث فرهنگی در حوزه اجرای برنامه های میراث فرهنگی شاهد موفقیت های خوبی خواهیم بود.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و تنوع اقوام، فرهنگ ها، آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری همچون برج قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان، شهر تاریخی جرجان، امامزاده یحیی بن زید (ع)، سه تالاب بین المللی، گمرک و بازارچه مرزی، دریاچه مصنوعی و بوستان های زیبای شهری در شرق استان گلستان واقع است.